Вівторок
19.03.2024
06:39

Сайт журналістів ВНУ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Оплачена реклама
>
Головна » 2010 » Лютий » 10 » Війна за пасажирів
16:26
Війна за пасажирів
Одного вечора, а саме 5 лютого, коли я повертався додому 103-ою маршруткою яка направлялася до Ківерець, мені довелося спостерігати дуже незвичну і водночас неприємну картину. На зупинці, біля кінотеатру «Промінь», до автобуса підбіг чоловік, та почав грубо, з використанням нецензурної лексики, погрожувати водієві. За цим «дійством» спостерігало біля двадцяти п’яти пасажирів різного віку, які в той час знаходилися у салоні. Судячи з гучної розмови чоловіків вдалося зрозуміти, що інший теж водій маршрутки. Внаслідок суперечки автобус декілька хвилин стояв біля зупинки. Особисто я таку картину помічаю не вперше, коли водії маршруток сперечаються між собою, проте подальші події мене просто шокували. Коли водій маршрутки, в якій я перебував, намагався зачинити бічні двері та уникнути сварки, інший з цим не погодився і декілька разів вдарив останнього по обличчю, потім спробував кинути його на проїжджу частину, але нападнику не вдалося здійснити задумане тому, що пасажири зчинили значний галас. Протягом пригоди автобус був заведений і тому декілька разів рушав з місця, потім різко зупинявся, така ситуація легко могла призвести до аварії, проте, на щастя рух на дорозі був малоактивним.
   Коли нападник все ж таки відступив і водій зміг продовжувати рух, контролер записала номер маршрутки останнього і запропонувала пасажирам залишити свої підписи та координати для підтвердження пригоди в міліції. Згодом водій маршрутки, в якій я перебував, зупинився, зателефонував до свого роботодавця і розповів про неприємний випадок, останній же пообіцяв допомогти у вирішенні ситуації.
   Пізніше мені вдалося дізнатися ще деяку інформацію. Водієм, на якого було здійснено напад, був п’ятдесятишестирічний Анатолій Х. На маршруті він працював зі своєю дружиною, яка допомагала йому, виконувала роль контролера. За її словами такі напади стаються вже не вперше, а точніше це було втретє, проте раніше до застосування фізичної сили не доходило. Щодо самого нападника, то його звали Віталієм, він працює на 107-ому маршруті, який в той час направлявся з Ківерець до автостанції №2. Спочатку мені здалося, що причиною суперечки було те, що Анатолій запізнився виконуючи свій маршрут і таким чином забрав клієнтів Віталія, та переглянувши розклад руху автобуса, вияснилось, що водій рухався чітко по графіку. Насправді виникла парадоксальна ситуація. Але як згодом виявилось, все було досить просто. Маршрут Віталія був найпізнішим, а Анатолій їхав на годину раніше і йому діставалося більше пасажирів. Саме ця ситуація настільки обурила чоловіка, що він декілька разів пробував «прибрати» конкурента, але простими залякуваннями нічого не добився, тоді Віталій вирішив вдатися до більш брутальних заходів.
   За словами потерпілого, такі випадки трапляються досить часто і з іншими водіями, адже жага до наживи підштовхує людей робити необдумані вчинки, нещодавно напарнику Анатолія теж дісталося в подібній ситуації. Щодо самого Віталія, то варто було б зазначити, що на нього досить часто надходять скарги від інших водіїв та пасажирів, проте його роботодавець Віталій З. з якихось дивних причин закриває на це очі.
   Ось така-то не легка справа бути водієм маршрутки. Дорога та людська заздрість – це завжди небезпека. Ніколи не знаєш, що чекає тебе за поворотом.

Ігор Мацута
Переглядів: 1838 | Додав: Matsuta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: