Вівторок
19.03.2024
12:45

Сайт журналістів ВНУ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Оплачена реклама
>
Головна » 2009 » Січень » 4 » НЛО. Погляд збоку
17:40
НЛО. Погляд збоку
 Останнім часом в наслідок інформаційного прориву в друкованих та електронних ЗМІ з’являється все більше і більше свідчень про спостереження НЛО та контакти з гуманоїдами. Більшість людей скептично відносяться до такого роду повідомлень, та все ж я спробую відшукати «зерно істини» в цьому досить складному проте цікавому питанні.
Сучасний Інтернет простір просто безжально засмічується неправдивою і навіть часто абсурдною інформацією, що значно ускладнює моє завдання. На різноманітних форумах і сайтах можна відшукати безліч публікацій в яких автори оприлюднюють неймовірні факти пов’язані з НЛО, запевняють, що вся інформація перевірена і підтверджена. Дуже часто в таких статтях описуються події і факти які суперечать здоровому глузду. Та все ж таки спробуємо знайти вихід з цієї інформаційної плутанини.
  Минулого місяця в українській уфології відбулася резонансна подія. Вперше в історії незалежної України широкому загалу став доступний загальнонаціональний інтернет-архів офіційних свідчень про НЛО. Як повідомляє координатор уфологічного клубу «УФОДОС» Ярослав Васильович Сочка, проект вдалося реалізувати якраз на 11-ту річницю існування організації. Вченим-ентузіастам довелося докласти чимало зусиль для створення грамотно організованої системи збору та класифікації уфологічної інформації. Формування архіву розпочалося ще у 2004 році. В першу чергу були зібрані матеріали з приватних колекцій уфологів колишнього СРСР та незалежної України. Згодом до наповнення архіву долучилися: Сергій Хвостов (архів сумського уфологічного клубу «Контакт») , Максим Козирев (архів інтернет-проекту «НЛО в Україні»), Вадим Чернобров (архіви об’єднання «Космопошук»), регіональні об’єднання уфологічного клубу «УФОДОС». Таким чином вдалося каталогізувати усю наявну інформацію в уфологічних колах України.
  У всі часи незалежної України найбільше свідчень про НЛО уфолологи отримували з Кримського півострову (цей факт підтверджується нац. архівом – прим. автора). Саме цей регіон в Україні вважається найбільш плодовитим на НЛО. За рейтингом найвідоміших аномальних зон на території країн СНД, який був складений у 1997 р. уфологом-любителем Вадимом Чорнобровим, Кримський півострів займає десяту позицію з двадцяти. Останнім часом у телевізійних новинах все частіше почала з’являтися досить незвична інформація про те, що місцеві жителі півострову налякані масовим появам НЛО на горизонті. Деякі громадяни навіть зверталися до працівників МНС з проханням створити спеціальний відділ призначений для боротьби з літаючими тарілками. Зустрічалися й більш оригінальні випадки, мешканка одного із сіл півострова звернулася до правоохоронних органів з дивним проханням захистити її від гуманоїда який не дає спокійно жити жіночці та інші. Згодом в ЗМІ з’явилася велика кількість найрізноманітніших теорій появи НЛО в Криму. За однією із них вважається, що літаючі об’єкти це ніщо інше як звичайні корзини, в яких запалювали вогник і відпускали в небо під час свята в Китаї. Але виникає питання, як «летючі вогники» змогли подолати таку колосальну відстань з далекого сходу до України і переполохати весь півострів. Можливо ми просто не там шукаємо правду, а можливо просто не хочемо помічати очевидного. Деякі вчені намагаються спростувати існування НЛО. Наводять цікаві статистичні дані, що зі 100% всіх зафіксованих аномалій, 90% мають природне походження і лише 10% випадків не зрозумілі сучасній науці. Щороку в світі сотні тисяч людей повідомляють про те, що зафіксували НЛО, і навіть якщо з них тільки 10% випадків не природного походження, це десятки тисяч доведених фактів щороку, невже цього не достатньо для відкритого й повноцінного вивчення?
  Підводячи підсумки хотів би зазначити що, певна кількість зафіксованих випадків НЛО це лише витвір бурхливої фантазії деяких осіб та грамотного фото чи відео монтажу, проте є й інша сторона медалі. Аналізуючи певні достовірні матеріали, я хотів би зауважити, що проблема НЛО в Україні та світі зокрема є цілком реальною, а не вигаданою як дехто вважає. Хоча для пересічного громадянина це питання є досить суперечливе, проте доведені факти яскраво свідчать про існування невпізнаних літаючих об’єктів. Загалом, уфологія як наука ще дуже молода, вона постійно розвивається. НЛО це лише маленька частина того невпізнаного та таємничого, що вивчають сучасні уфологи.


                                                                                                            Ігор Мацута
Переглядів: 1065 | Додав: Matsuta | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: